fbpx

Umijeće davanja jest aspekt životne koreografije koja u svojoj biti skriva alkemijske momente. Kako dajete? U poslu, u prijateljstvima, intimnom odnosu, roditeljskom odnosu, kako dajete prirodi, kako dajete sebi? Da, sigurno dajete, ali pitanje je kako, promatrate li svjesno proces davanja ili upadate u začarani krug polarnosti, gdje ne uspijevate iznjedriti originalni aspekt davanja.

Kada dajete iz pozicije žrtve, koja mora dati da bi se osjećala kompaktnije, ili ako dajete iz pozicije suptilne agresije ili obveze jer smatrate da morate, ili ako dajete iz aspekta kompromitirajućih kompromisa – tada sigurno ne koristite moć davanja kojom obiluje vaše originalno ja.

U svom potencijalu raspolažete svim resursima da budete umjetnik davanja. Kao i svaki umjetnik, talent imate, ali je nužno brusiti ga. Kada dajemo slobodno, otvoreno, od srca, bez očekivanja da dobijemo nazad te bez percepcijskog filtra koji distorzira moć originalnog davanja, tada možete osjetiti slast obilja jer u trenutku kada dajete imate osjećaj da ste i primili. Sigurno ste negdje kroz život osvijestili i nekom nešto poklonili/dali iz gušta, bez očekivanja da dobijete natrag – slatkoća i sočnost, tijek davanja čisto je obilje i razotkriva svu ljepotu životne koreografije davanja.

Kad jednom osjetite visoko vibratorno polje davanja koje vam se istovremeno vraća zadovoljstvom, tada ste svjesni umjetnika u sebi. A umjetnik njeguje umjetnost jer svjedoči ljepoti stvaranja. Primjerice, kada svom partneru/partnerici date užitak, istovremeno osjetite primanje tog užitka. Međusobno uvećavate užitak i obilje u intimnom odnosu koji se produbljuje te u svakoj svjesnoj interakciji razotkrivate autentičnost odnosa s partnerom/icom. Isti princip funkcionira u svim odnosima s vašim okružjem.

Povezujete se na višim vibracijama koje vas vraćaju prema unutra prema našem unutarnjem, autentičnom selfu, originalnom biću, duhu… Upravo u tako visoko vibratornim intimnim odnosima možemo kreirati zadovoljstvo više vibracije koje ima sposobnost ekspandirati svijest, iscijeliti, pročistiti mentalne programe. Bitno je njegovati i umjetnost davanja prema sebi jer i time ekspandirate svijest. Na razinu virtuoznosti u procesu davanja utječu vaši podsvjesni obrasci te je bitno sagledati postojeće obrasce ponašanja i mentalne kodove podesiti na umjetnika u vama, vaše originalno ja.

Autorica teksta: Ana Hart, stručnjakinja za razvoj osobnih i sistemskih potencijala.

Sugestija: proučite i tekst Virtuoznost primanja.