fbpx

Dodir ljubavi: radionica + uvodni webinar

Ljubav i bliskost za seksualnu samosvijest

Sveti Martin, 21.-23.2.2020.

+ Proširite vlastitu seksualnu samosvijest

+ Spoznajte kako njegovati zonu konstruktivne komunikacije u odnosima

+ Naučite kako pomaknuti fokus s pozicije blame game u razumijevanje i međusobno prihvaćanje

+ Saznajte kako aktivirati unutarnje resurse za ekspanziju osobne vitalnosti i njegovanje seksualne energije

+ Doznajte kako koristiti dobrobiti prakticiranja tehnike mindfulness love role play (ljubavne maske)

+ Aktivirajte latentne inteligencije u ljubavnom odnosu

+ Naučite kako um, mentalni kodovi i podsvjesni obrazaci utječu na vašu intimu

+ Sagledajte utjecaj vlastitih emotivnih stanja na stvaranje bliskosti u ljubavnim odnosima

+ Spoznajte kako lokus kontrole utječe na poimanje ženstvenosti i muževnosti

+ Upoznajte ljepotu raznovrsnosti spolne anatomije

+ Spoznajte multidimenzionalnost dodira i orgazmičnog stanja svijesti

Seksualna samosvijest

 

Razumijevanje vlastite seksualnosti oblikovano je unutarnjim svijetom i društvenim normama koje su suptilno kreirale obrasce ponašanja u području intimnih, ljubavnih odnosa.
Preplavljeni raznoraznim informacijama tendira se udaljavanju od vlastite autentične prirode i zanemaruju se bazni impulsi spoznaje koju kao bića zaslužujemo sami sebi razotkriti i proširiti vlastitu seksualnu samosvijest.
Usprkos dostupnosti informacijama seksualnost je iznimno tabuizirana i mistificirana, a površne formule uspjeha ne dovode osobu do iskrenog doživljaja bliskosti koja je temelj za uspostavljanje prožimajućeg ljubavnog odnosa.
Kratkoročne i površne formule uspjeha u području intimnih, seksualnih odnosa naprosto ne mogu zadovoljiti unutarnju čežnju pojedinca za uspostavljanjem dubljih, intimnih odnosa jer jedino osobnom spoznajom možemo razotkriti multidimenzionalnu ljepotu vlastite seksualnosti i spolnosti.
I iz te pozicije vlastite, proširene seksualne samosvijesti možemo inovirati ljubavne odnose i stvarati ozračje u kojem se možemo ispoljiti bez zadrške, gradeći prožimajuće ljubavno-seksualne interakcije.

 

Seksualnost i sram

 

Svi naši bazni obrasci ponašanja i doživljaja svijeta, pa tako i seksualnosti, pohranjeni su u našim podsvjesnim mentalnim kodovima koji su stvoreni su u našoj najranijoj dobi. Stvarali smo ih učenjem i modeliranjem našeg najbližeg okružja. Naši podsvjesni mentalni kodovi nositelji su znanja kako ćemo kao pojedinci emotivno doživljavati svijet oko sebe.
Sva znanja naših podsvjesnih, mentalnih kodova možemo usavršavati, spiralno razvijati jer osnova znanja jest ekspanzija. Stoga, logično je i racionalno razvijati znanja, ne samo ona formalna, nego i ona skrivena znanja u prostranstvima naše podsvijesti.
Neuroznanost danas dokazuje da su sva naša emotivna stanja konstrukti našeg uma što, s jedne strane, šokira, a s druge strane oslobađa jer sve konstrukte uma možemo inovirati u skladu s našom originalnom prirodom. Usklađenje s vlastitom originalnom prirodom utječe i na jednostavnost životnog putovanja u kojem sudjelujemo sa svakom svojom stanicom.
Upravo je područje naše seksualnosti preplavljeno emocijama i konstruktima koji nas, najčešće, udaljavaju od naše originalne prirode. A, sram je jedna od baznih emotivnih konstrukata koji definira doživljaj vlastite seksualnosti.
U trenutku kada u svojoj najranijom dobi stječemo znanje kako poimati sram, najčešće je dominiralo znanje kojim se potiskuje sram, stvarajući ozračje zatvaranja prema samom sebi, a onda i prema okružju u kojem djelujemo. Ova razina interpretacije srama je ograničavajuća i u svojoj polarnosti iznimno destruktivna.
Postoji, naravno, i zdrava doza srama koja nas uči koje su sigurne granice u kojima možemo kao pojedinci djelovati, i to bez ugroze. Ova razina znanja o sramu nije uobičajena i zanemarena je. To je razina srama koja nas, između ostaloga, uči kako je seksualnost intimna zona komunikacije koju stvaramo s nama bliskim, s pažnjom biranim osobama.
No, kako su naša primarna učenja doživljaja srama razvijana kroz ograničavajuću prizmu, poimanje seksualnosti ostalo je u zoni znanja zatvaranja, zanemarivanja i potiskivanja koja se mogu očitovati kroz iznimno seksualnu ekspresiju ili represiju. Upravo se ova razina doživljaja srama reflektira i kroz tabuiziranje i mistificiranje seksualnosti.
Poznati američki psihijatar dr. Donald Nathanson ističe kako sram ima svojevrsni kompas kojim se usmjerava ljudsku pozornost u četiri osnovne reakcije: povlačenje i izbjegavanje te napad na sebe ili napad na druge. Kada se osjeti navala emocije srama koju svjesno ne možete sagledati jedna od četiri reakcije ne izostaje, prema riječima dr. Nathansona, jednog od najutjecajnih stručnjaka koji su se posvetili istraživanju utjecaja srama na seksualnost.
Bitno je spomenuti da doživljaj srama nije primarno lokaliziran uz seksualnost već prožima sve sfere života. Stoga je ključno, proširiti znanja o vlastitim emotivnim konstruktima, posebno srama te redefinirati mentalne kodove pohranjene u podsvijesti jer se time otvaraju vrata bliskosti koja je platforma za njegovanje ljubavno-seksualnih odnosa.

 

Cilj ove jedinstvene radionice je osnažiti prostor vaše intime širenjem vlastite seksualne samosvijesti, a uvodni webinar pružit će vam detaljan uvid u strukturu radionice te odgovoriti na sva vaša pitanja. Radionica holistički objedinjava drevna i moderna znanja iz područja neuroznanosti, psihologije, seksualnosti, spolnosti i mindfulness praksi.

 

Radionica je namijenjena je svim, punoljetnim osobama koji žele proširiti vlastitu seksualnu samosvijest i unaprijediti ljubavno-seksualne odnose, neovisno jeste li trenutno u partnerskom odnosu ili ne. Tokom ove integrativne radionice dotaknut ćemo se i moćne metodologije razumijevanja osam interaktivnih inteligencija svjesnosti. Produbit ćete svijest o dodiru ljubavi na jedinstven i originalan način, pomaknut ćete granice svijesti izvan baznog prokreativno-rekreativnog poimanja seksualnosti. Radionicu vodi: Ana Hart, stručnjakinja za razvoj osobnih i sistemskih potencijala

Vrijeme održavanja radionice:

  • 21.2. – petak, od 18h do 21:30h
  • 22.2. – subota, od 10h do 16h s pauzama
  • 23.2. – nedjelja, od 10h do 15h s pauzama

Termini održavanja uvodnog webinara:

  • 9.2. – nedljelja, 20h – 20:45h
  • 10.2. – ponedjeljak, 20h – 20:45h
  • 11.2. – utorak, 20h – 20:45h

Mjesto održavanja radionice: LifeClass Terme Sveti Martin

 

Ulaganje:

  • webinar: 7 EUR oko 52 HRK, plaćanje putem Paypala
  • radionica: za prijave do 12.2.2020. 1200 HRK, od 13.2. 1500 HRK
  • cijene smještaja se kreću od 185 HRK/osoba/noć za dvokrevetni apatrman, tj. 370 kn/apartman uz posebnu prijavnicu

 

Na radionici ste odjeveni u udobnu odjeću, te je potrebno ponijeti vlastiti podložak za relaksaciju i prigodnu dekicu. Za sva vaša dodatna pitanja pošaljite mail na design@originalcode.net