SOS Izazvani na akciju

Stvorite bolji, unutarnji automatski pilot upravljanja svim i stresnim situacijama

Pronađite izlaz za nove osobne i poslovne mogućnosti

 

SOS Izazvani na akciju, online radionica sadrži 3 webinara, a novi termini uskoro

 

  Webinar 1. – Sagledaj mehanizme uma

uskoro novi termini

Sagledaj postojeći automatski pilot spašavanja i mehanizme svog podsvjesnog uma

 

 

Webinar 2. – Otkrij emocionalnu stabilnost

uskoro novi termini

Otkrij kako možete mijenjati / podešavati vlastiti automatski pilot i postići emocionalnu stabilnost

 

 

Webinar 3. – Stvori novi izlaz

uskoro novi termini

  Stvori novi izlaz – automatski pilot za upravljanje situacijama kao i stvaranje novih osobnih i poslovnih mogućnosti

 

Kad više nismo u stanju promijeniti situaciju – izazvani smo promijeniti sebe.

dr. sc. Viktor Emil Frankl neurolog, psihijatar, preživio holokaust

Za plaćanje putem netbankinga/opće uplatnice – pogledajte niže na stranici

Dobrobiti online radionice SOS – Izazvani na akciju:

> poboljšava upravljanje stresnim stanjima

> razvija vještine unutarnjeg lidera

> poboljšava fleksibilnost i adaptabilnost na promjene

> doprinosi emotivnoj stabilnosti

> doprinosi razvoju kreativnosti i inoviranja

> poboljšava proces odlučivanja

> uvećava koncentraciju i produktivnost

> uvećava samopouzdanje

> potiče razvoj svjesnosti i aktivaciju latentnih inteligencija

> osigurava dubinsko razumijevanje integracije osobne odgovornosti

> povećava sposobnost fokusiranja i pažnje

> unapređuje interpersonalne i komunikacijske vještine

> uvećava socio-emocionalne vještine i kognitivne sposobnosti

> poboljšava umne sposobnosti…

SOS signal 

SOS - Izazvani na akcijuSOS, međunarodni signal za ugrozu, je i svojevrsni,  automatski signal koji ljudski, svjesni dio uma pali u bilo kojoj situaciji ugroze. Time se na podsvjesnoj razini aktivira tzv. automatski pilot/kod spašavanja u datim situacijama. Bitno je znati da svaku stresnu situaciju, podsvjesni um detektira kao ugrozu, i to neovisno o doživljenom intenzitetu.

Nove i nepoznate okolnosti uvijek stvaraju stres. No trenutne situacije, od pandemije korona virusa do potresa u Zagrebu, nisu poznata, proživljena stanja i naš um nema adekvatan automatski pilot spašavanja.

Studije jasno pokazuju da stres utječe na funkcioniranje mozga. Dr. Kerry Ressler, glavni znanstveni direktor bolnice McLean i profesor psihijatrije na Harvard Medical School ističe da stres ometa kogniciju, pažnju i pamćenje te procesuiranje informacija što je ključno kada želimo pokrenuti neke nove projekte ili akcije, ili naprosto vidjeti mogućnost novog izlaza. Kada smo pod stresom možemo postati zaboravniji, a nepovoljno utječe i na zdravlje, od kardiovaskularnog do srčanog sustava. Posljedice intenzivnog i kroničnog stresa su učestale promjene raspoloženja, anksioznost, depresija..

Bitno je trenirati um i izgraditi novi automatski pilot spašavanja koji će nam osigurati veći prostor manevriranja jer danas je um svakog čovjeka dobio signal SOS, izazvani smo na akciju, onu unutarnju, iako je svijet usporio.

 

Termin međunarodnog signala za ugrozu povezuje se i s terminima Save our souls (Spasite našu dušu) ili Save our ship (Spasite naš brod) što je ujedno i simbolika trenutne situacije s kojom se čovječanstvo suočava. I to nisu jednostavne situacije za čovjeka. Nalazimo se u situaciji koja nije izvjesna ni na kojoj razini, od poslovne do osobne.

 

Upravo zato, je bitno sagledati s kojim resursima trenutno raspolažete i što možete koristiti kako bi se jednostavnije nosili s trenutnim situacijama potičući unutarnju razinu fleksibilnosti te adaptabilnosti na novonastale situacije. Um je vaš, uz tijelo, glavni resurs s kojim možete manevrirati. Stoga, priključite se na online radionicu koja obuhvaća set od tri webinara koji će vam omogućiti spoznati vlastite umne resurse.

Um traži poznat model

Većina nas ne voli biti izložena neizvjesnosti jer naš um treba jasan model kako bi objasnio što se događa. To je priroda uma i način na koji podsvijest funkcionira. Kada god ulazimo u nešto novo, pa i ako to jako želimo i uzbuđeni smo, često nam je u početku neugodno i osjećamo se izgubljeno i ranjivo.

 

Ljudi trebaju značenje i smisao, a u ovoj situaciji teško ga je naći. Prvi korak je razumjeti da je normalno da se u ovom trenutku osjećate izgubljeno, preplašeno, zbunjeno ili ste ljuti i u panici.

 

Budite svjesni da je to tako sada, imenujte svoje stanje. Um treba objašnjenje i značenje. Um treba model kako bi objasnio što radi i zašto nešto radi. Čovjek treba smisao jer um radi na tom principu, on pretpostavlja. Pretpostavlja na osnovu poznatog modela. Poznati model ponašanja za vaš um i podsvijest predstavlja sigurnost. Sve su to psihološke i neuroznanstvena činjenice.

Refleks za život

U trenutcima kada nam život ugrožen, unutarnji podsvjesni kod za preživljavanje lomi um, a  ponašanja znaju oscilirati.  Refleks za život – razlikuje se od čovjeka do čovjeka. I to je normalno. Bitno je razumjeti da vlastiti obrazac ponašanja koji vam u datom trenutku predstavlja poznatu zonu iako možda neće biti podražavajuća, točnije, neće vas moći sačuvati od ugroze.

 

Primjerice, nekoga u situacijama velikog straha paralizira, naprosto ne može pomaknuti tijelo. To je reakcija vašeg sustava na emociju straha. Što je prirodan tijek kako se vaš sustav brani od straha. Ulazi u poznatu zonu paralize. Bitno je shvatiti da vam paraliza sustava ne mora biti na podršku u pojedinim situacijama, stoga je bitno razumjeti emotivna stanja i obrasce ponašanja u situacijama, u ovom slučaju straha, jer time imate veću mogućnost sagledavanja, kao i rješenja za situaciju u kojoj se nalazite.

Jedino izvjesno je neizvjesno 

SOS Izazvani na akcijuSituacija u kojoj se danas svijet nalazi apsolutno je nova i nepoznata, a samim time nitko nema model i ne zna što će i kako biti. Kako je to potpuno nova situacija koja je svima nepoznata, naš um nema primjer iz prošlosti ili model na koji bi se oslonio što često radimo u novim situacijama jer time stabiliziramo sustav.

Zato volimo naše rutine, rituale i navike. U ovoj situaciji, zdravstveno manje poznatog virusa, a još više nepoznatog ponašanja potresa, nemamo izvjestan, poznat i siguran model ponašanja. Učimo um novim obrascima ponašanja, iz trenutak u trenutak.

 

U ovom trenutku to ne postoji. Zato većina osjeća stres, strah, razočaranje, zbunjenost pa i ljutnju i paniku. Neizvjesnost je koncept koji ljudski um ne voli. Ali to je činjenica života jer nitko od nas ne zna koliko vremena ima i što će se dogoditi. Kada svijet funkcionira na određeni način, bio on dobar ili loš, naš um ima model po kojem pretpostavlja i u osnovi zna što može očekivati. Tako se izbjegavamo suočiti s mnogim nepoznanicama u našem životu.

 

Jedino poznato je nepoznato

No danas kada je pandemija toliko prisutna to je nemoguće. Cijeli sustav je skoro u potpunosti zaustavljen, nitko ne zna što će biti i naš um ne zna što da misli, kako da se osjeća i zato se osjećamo nestabilno i pod stresom. Nema model na koji bi se oslonio. Često se u novim situacijama oslanjamo na ono što znamo, a to danas ne postoji jer se ne zna što nosi već sljedeći trenutak. Jedino trenutno izvjesno je neizvjesno, a jedino poznato je nepoznato. Što možemo učiniti enigma je koja okupira cijelo naše biće, no jačanjem vlastitog unutarnjeg sustava, možemo stvoriti adekvatan, podržavajući model koji nam omogućuje funkcioniranje u svim situacijama, a posebno u vrijeme kada se suočavamo s glavnim testovima za čovječanstvo.

 

 

Jedina stabilnost – razumijevanje jezika vlastite podsvijesti

 

Emocije, emocionalna ravnoteža, emocionalna inteligencijaSvjesnost ovih stanja i razumijevanje načina funkcioniranja našeg uma i emocija olakšava prolazak kroz ovu situaciju jer time um dobiva model što automatski stabilizira i naše emocije i tijelo.

Kako bi prošli kroz ovu situaciju i našli model za um koji će nam omogućiti da smo stabilni i pomoći da pronađemo nove modele ponašanja i nova rješenja te prepoznali nove mogućnosti koje su uvijek prisutne u svakoj situaciji, jedna od najvažnijih stvari je razumjeti način na koji kao ljudska bića funkcioniramo.

Trebamo naučiti što um treba da bi se stabilizirao vlastiti sustav i nadvladao instinkte koji pokreću neugodne emocije koje nam ne pomažu u ovoj situaciji. Jako je važno u ovoj situaciji razumjeti, prepoznati i objasniti si što i kako se osjećamo. A najvažnije razumjeti zašto. Naučite komunicirati jezikom svoje podsvijesti. Jezik vaše podsvijesti su emocije. 

Emocije – jezik podsvijesti

Emotivna ravnotežaNaučite prihvatiti neizvjesnost i paniku jer će vam to omogućiti se snađete u ovoj situaciji ali će vas osnažiti i da ostvarite sve druge ciljeve u vašem životu.

Prva i najvažnija stvar je objasniti sami sebi što se upravo događa, kako bi vaš um imao model kroz koji će normalizirati misli i osjećaje koji se pojavljuju. Time ćete i razumjeti kako je stres, strah, frustracija, ljutnja pa i panika potpuno normalna jer je sve ovo što se danas događa potpuno nepoznato i neizvjesno.

Tada možete krenuti raditi na usmjeravanju svog uma na rješenja i opuštanje jer to je uvijek najvažnije kako bi se mogli uspješno snaći u svakoj novoj situaciji. Dugoročno naš sustav, ni mentalni ni tjelesni, ne može podnijeti nestabilnost i uvijek će tražiti ravnotežu. Svjesno upravljati svojim umom i emocija sposobnost je svakog čovjeka, a u ovim trenucima ključno ih je znati jer jedino vi možete odlučiti kako i što napraviti kako bi što jednostavnije prošli kroz ovo izazovno vrijeme.

Uzmite svoj život u svoje ruke i nađite vlastiti model ponašanja koji će pomoći i vama, vašim bližnjima, a onda i sustavu u cjelini. Svi smo u ovome zajedno, ali sve, kao i uvijek, kreće od pojedinca i svatko od nas ima veliku moć. Ovo je prilika za svakoga od nas. Iskoristimo ju!

 

Moć je sposobnost utjecaja na promjene.  Martin Luther King Jr.

 

Misli i emocije

Inteligencija Vaše misli stvaraju emocije, a emocije vas pokreću na akciju. Emocije su jezik podsvjesnog uma, točnije obrazaca, kodova koje ste naučili i filtera kroz koji sagledavate svijet. S obzirom da se u tijelu događa nebrojeno puno radnji kojih ne trebamo biti svjesni što je normalno.

Emocije su most između podsvijesti i svjesnog uma, stoga jako je važno naučiti prepoznavati jezik emocija, jer na taj način upoznajemo poveznicu između podsvjesnog i svjesnog uma te učimo što nam podsvijest poručuje. Važno je naučiti vjerovati svojim emocijama i prepoznavati ih.

Emocije poput tijela

Zadovoljstvo i ostvarivanje vlastitih ciljeva proizlazi iz poznavanja emocija i nadvladavanja onih koje nisu konstruktivne. Razlog tome je što je cijeli sustav podsvijesti dizajniran za preživljavanje, a ne za to da netko iskušava sreću, zadovoljstvo i ispunjenje. Ako vaša podsvijest vjeruje da je nešto prijetnja preživljavanju može stvoriti brigu i strahove u vezi beznačajnih stvari.

Emocije su poput jezika tijela, puno konkretniji i brži jezik nego logično razmišljanje. Emocije su iznimno moćne i one su izvor motivacije. Većinu vremena ljudi nisu svjesni emocija koje iskušavaju u tijelu i to predstavlja veliki  problem. Sve emocije koje iskušavamo generirane su od strane podsvjesnog uma. Upravo je podsvjesni um u najvećoj mjeri odgovoran za emocionalni sadržaj života. Iako emocije iskušavamo svjesno, njihov izvor je u podsvjesnom umu.

Sve ono što mislimo da činimo svjesno i racionalno, emocije su te koje upravljaju tim ponašanjima.  Emocije nisu statična kategorija, one su poput dinamičke situacije u kojoj se simultano odvija nebrojeno puno procesa.  Svaka emocija ima svoj tijek i razvoj, u početku kada nastane je tek neznatna, nakon toga raste, doživljava kulminaciju pa ponovo postaje slabija i tada nestaje. Emocije teku, transformiraju se, stapaju se s drugim emocijama.

Svjesni um treba stabilnost emotivnog sustava

Otkrij emocionalnu stabilnostSvjesni um treba stabilan emotivni sustav. Emocijama upravljamo kada smo mindful. Tada je potrebno samo promatrati emocije i prihvaćati ih takve kakve jesu. Što je netko svjesniji emocija i može ih prihvatiti, to su emocije manje dominantne. Što je veći nivo mindfulnessa lakše je prihvaćati i upravljati emocijama.

Bitne komponente mindfulnessa u relaciji s emocijama su: ne prosuđivati emocije i osjetiti emocije u tijelu. Većina ljudi to ne radi, već odmah reagiraju vođeni tom emocijom, umjesto da zastanu i promatraju je.

 

Emocionalne reakcije  jedinstvene su za svaku osobu. Također, kako bi živjeli s ljudima koji respondiraju različito od nas, nužno je poznavati vlastite emotivne reakcije. Što smo više svjesni vlastitih emocija, to ćemo moći bolje čitati emocije drugih ljudi. Kada osjećamo sebe, nema potrebe projicirati svoje emocije  na druge, osjećati njihove emocije zato što nismo razvili sposobnost osjećanja svojih emocija.

Fokus

Ali ono na što vi uvijek možete utjecati je vaše stanje svijesti i kako se osjećate zbog bilo koje situacije. I ono što je najvažnije, vi možete izabrati na što ćete se fokusirati. Ono na što se fokusirate to se uvećava. Sjetite se samo kada ste, primjerice, poželjeli kupiti crveni automobil, odjedanput su bili svuda oko vas, iako ih do jučer niste primjećivali. Ili razmišljate da kupite bijelu košulju ili obojite kosu u plavo, na isti način, gdje god pogledate su bijele košulje i plave žene. Naš svjesni um vidi ono na što je usmjeren fokus.

 

U ovom trenutku neizvjesnosti i preporučene samoizolacije možete usmjeriti fokus na to da vam je to problem i da ne znate što ćete sa sobom ili možete odlučiti posvetiti to vrijeme sebi i svojim bližnjima. Možete i preispitati vaše vlastite vrijednosti i što želite u životu ili kako kvalitetnije iskoristiti vrijeme koje imate na raspolaganju i sada, ali i u budućnosti. Možete naučiti upravljati svojim umom i svojim emocijama.

Što je mindfulness?

Mindfulness je svjesna, objektivna pozornost, kojom sagledavamo životne situacije realnije, a to znači bez  etiketiranja, pozitivno, negativno, dobro, loše… Time si osiguravamo zdravi odmak od situacije kako nas pojedini životni momenti ne bi emotivno i kognitivno apsorbirali. To je naša, ljudska, urođena sposobnost koju koristimo kao i disanje.

Kako danas zaboravljamo kvalitetno primijeniti disanje tako nam ni mindfulness nije zdravi, uvriježeni obrazac koji nam je podrška. Upravo zato je bitno znati kada vam je pozornost mindful, a kada sagledavate situaciju u potpunosti apsorbirani u samoj situaciji. Kada niste mindful, tada ste responzivniji na vanjske utjecaje, lakše se gubi kontrola, teže je upravljati stresnim situacijama, naprosto, osjećate se „izvan sebe“.

Mindfulness vam omogućava zdravi odmak od situacije, bolje sagledavate vlastita  emotivna stanja i njime upravljate jer mindful pozornost i pribranost znaju spasiti glavu, doslovno. Što je iznimno bitno u trenutcima koji su našem sustavu apsolutno neizvjesni i nepoznati. Time jačate svoj mentalni mišić da zna reagirati sukladno situaciju, primarno pribrano i pozorno što vam otvara više mogućnosti reakcija kroz životne situacije.

Mindfulness u pokretu i inteligencija tijela

Saznajte kako koristiti mindfulness u pokretu i inteligenciju tijela koja provodi sve vaše ideje u akcije. Mišićna memorija omogućava i olakšava mnoge zadatke kada ih jednom naučimo. Mišićna memorija se stvara učenjem, tj. ponavljanjem određenih pokreta. Svi znamo da je jedna stvar nešto čuti ali pravo učenje se događa kada to što čuješ i vidiš, sam možeš i napraviti.

Jedna je stvar gledati nekoga kako vozi ili slušati kako priča o vožnji, a potpuno je drugo sam sjesti za volan i voziti auto. Iz toga proizlazi samopouzdanje i to je najsigurniji način da podsvijest sudjeluje i podržava vaše odluke i ciljeve.

Zbog toga je dizajnirana online radionica SOS Izazvani na akciju kako bi se uz znanja o umu u cijeli proces uključilo i tijelo jer inteligencija tijela je komponenta koja oplemenjuje cijeli vaš život i tijelo treba naučiti kako može provesti vaše znanje u djelo.

 

Priključite se jedinstvenoj online radionici SOS – Izazvani na akciju!

Stvorite bolji, unutarnji automatski piloti koji će vas podržati u kvalitetnijem upravljanju stresnim situacijama

Pronađite izlaz za nove osobne i poslovne mogućnosti

Na SOS Izazvani na akciju radionici dobit ćete uvid u znanja o funkcioniranju uma, emocijama te korelacije tijela i uma, kao i kako koristiti mindfulness za vašu dobrobit. Autorice i voditeljice SOS online radionice su Ivana Song i Ana Hart.

Uz navedena znanja trenerice su vam pripremile adekvatne prakse koje možete jednostavno primijeniti u svakodnevnom životu.

Termini radionice SOS – Izazvani na akciju: uskoro novi termini

 

  Webinar 1. – Sagledaj mehanizme uma

uskoro novi termini

Sagledaj postojeći automatski pilot spašavanja i mehanizme svog podsvjesnog uma

 

 

Webinar 2. – Otkrij emocionalnu stabilnost

uskoro novi termini

Otkrij kako možete mijenjati / podešavati vlastiti automatski pilot i postići emocionalnu stabilnost

 

 

Webinar 3. – Stvori novi izlaz

uskoro novi termini

  Stvori novi izlaz – automatski pilot za upravljanje situacijama kao i stvaranje novih osobnih i poslovnih mogućnosti

 

Investicija za radionicu SOS – Izazvani na akciju: 15 EUR plaćanje putem Paypala, odnosno 114 HRK plaćanje putem opće uplatnice ili net bankingom za cjelokupnu radionicu od 3 webinara. Jamčimo povrat novca!

 

Uplate i prijave za radionicu SOS – Izazvani na akciju možete izvršiti najkasnije do .2021. Plaćanje putem Paypal računa možete direktno napraviti putem navedenog linka. Plaćanje općom uplatnicom/e-bankingom možete izvršiti na sljedeći način: HR8423600001102656349 (Naziv primatelja: Original Code, Zagreb). Iznos: 114 HRK, svrha: Ime i prezime. 

Po izvršenoj uplati putem net bankinga/opća uplatnica potrebno je poslati informacije o plaćanju mailom na design@originalcode.net. Na isti mail možete poslati sva dodatna pitanja o SOS – Izazvani na akciju online radionici.