Coaching

Coaching je metodologija koja vam omogućuje objektivno sagledavanje svih životnih stanja i osigurava učinkovitu transformaciju za pokretanje dubinskih životnih promjena i ostvarenje postavljenih ciljeva.

Bazično, kroz coaching proces sagledavate vlastiti život iz drugog kuta što vam omogućuje podešavanje vlastitog sustava na iskušavanje zadovoljstva, ugode i sreće. Jednostavnije i opuštenije ostvarujete ciljeve, te imate kvalitetnija i zdravija životna iskustva.

U suradnji s coachom ciljano, svjesno i neutralno komunicirate s podsvjesnim strukturama uma koje utječu na vaša životna iskustva, doživljaj svijeta, emotivna i psihofizička stanja te definirate i reprogramirate nove realnosti u skladu sa svojom originalnom prirodom.

Ne možemo riješiti probleme na isti način na koji smo ih stvorili. – kaže Albert Einstein, a s coaching procesom zauzimate poziciju iz koje samostalno rješavate bilo koju životnu situaciju.

Jasnim sagledavanjem identiteta i podsvjesnih vjerovanja, obrazaca ponašanja, navika i ishoda kroz coaching proces temeljito mijenjate percepciju o vlastitoj moći, samopouzdanju, sigurnosti, odgovornosti, samostalnosti te jačate svjesnost unutarnjeg lokusa kontrole.

Primjena coachinga

Coaching možete koristiti za svjesnu ekspanziju kroz sve životne sfere – od unapređenja poslovnih, intimnih i obiteljskih te društvenih odnosa do jačanja financijske potentnosti i poboljšanja komunikacije s okolinom. No, najbitniji je aspekt jačanje pozicije vlastite životne moći iz koje svjesno upravljate generativnim principom kojim raspolažete kada je fokus na osobnoj ekspanziji.

Coaching za unapređenje partnerskih odnosa dogovara se s partnerima, gdje se definiraju individualni i zajednički susreti.

Business coaching može se primijeniti za osobnu ili timsku ekspanziju, a okvir i program rada dogovaraju se u inicijalnoj fazi suradnje.

Coaching proces

Coaching započinjete uvodnim razgovorom u kojem s coachom dogovarate okvir suradnje, predmet, tijek i dinamiku procesa. Osnova za suradnju jesu povjerenje, otvorena komunikacija i međusobno razumijevanje. Bitno je istaknuti da okvir coachinga može obuhvatiti i primjenu dodatnih tehnika i vježbi u svakodnevnom životu kako bi se osnažila integracija novonastalih promjena.

Moć metodologije coachinga jest i shvaćanje da je proces, neovisno o prisutnosti coacha, samostalna akcija za promjenu vlastitih životnih pozicija, što ćete osvijestiti već u  prvim aktivnostima. Vremenski okvir coachinga jest 60 minuta po jednom procesu, a ovisno o slojevitosti promjena i ciljeva koje želite integrirati, broj interakcija s coachom može varirati. Upravo je zato bitna i primjena dodatnih tehnika i vježbi koje će coach dogovoriti s vama.

Coaching proces tajan je i odvija se primarno putem Skypea ili drugih raspoloživih online alata za komunikaciju te u osobnim susretima ovisno o geografskoj poziciji. Coaching provodi Ana Hart.

Detaljne informacije možete zatražiti putem maila design@originalcode.net ili kontakt forme.